Als je ergens goed in wilt worden mag je maar één ding doen

11 July 2019

“Als je ergens goed in wilt worden mag je maar één ding doen”. 

Dit werd tegen mij gezegd toen ik net afgestudeerd van de dansacademie aan mijn fotografieopleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag begon. Toen dacht ik: “Misschien is dat waar. Maar ik moet dansen en ik moet fotograferen. Dus dat ga ik doen. En ik wordt gewoon zo goed als ik kan.” Ik heb altijd gevoeld dat mijn fotografie gevoed werd door mijn werk als danseres en dat ik anders ging kijken naar dans en toneel doordat ik ook nog een andere passie had dan het leven op een podium. 

Het missen om te dansen stopt nooit echt. Maar ik heb jarenlang gedacht: “Wat ben ik blij dat ik dat niet meer hoef te doen: Die zenuwslopende audities met soms honderden dansers.” En nu ga ik toch weer audities doen.  En ik vind de castings nog leuk ook en doodeng natuurlijk.

Op 8 juli hadden wij de eindpresentatie van de opleiding van de Nederlandse Acteursschool. Het was heel leuk om weer op toneel te staan. Een half jaar lang hadden wij lessen van Halina Reijn, Daniël Boissevain, Mingus Dagelet, Melody Klaver, Willem de Voogd, Rian Gerritsen. Bas Keijzer en Lieke-Rosa Altink hebben ons begeleid en de regie gedaan voor de presentatie. Dat deden zij geweldig. Ik ga nog een half jaar door met de lessen. Want ik wil nog heel veel leren.

 

 

Fotografie: Juulfotografie