Contact

 

info@susannemiddelberg.nl

+31 (0)703452469

   

 

Reviews

 

Lou Landré

Lieve Susanne,
Ja, je hebt mij ook te pakken gehad.
Zonder enige twijfel is de foto die jij van mij maaktede beste foto die ooit van mij gemaakt is.
Dat zeg ik niet alleen, maar mensen die dicht bij staan ook.
Die foto, dat ben ik.
Met al mijn angsten, onzekerheid en zachte kracht.
Kus, Lou

 

Bram van der Vlugt

De foto die Susanne van mij maakte, hangt in de Koninklijke Schouwburg. Mooi gevoelig belicht, een ietwat ironische uitdrukking. Dat heeft ze goed getroffen. Ik ben er erg blij mee.
Bram van der Vlugt

 

Dick

Lieve Susanne.
Na het artikel in Focus en de foto’s op jouw website heb ik na ampele overwegingen besloten in te tekenen op jouw cursus portret en verlichting 1.  Ondanks twijfel in het begin, heb ik wel voldoende basiskennis en kan ik het niveau wel aan, heb ik daar geen moment spijt van gehad. Ze heeft ons kennis laten maken met diverse lichtopstellingen en modellen. Wat wil je laten zien en hoe wil je het laten zien.  Welke emotie en kwetsbaarheid wil je in de foto leggen.
De lessen waren gezellig, boeiend, leerzaam, veelzijdig  en inspirerend.  Susanne is streng, doceert uitstekend en staat open voor vragen en eigen initiatief. Het was mijn eerste kennismaking met portretfotografie maar dit smaakt naar meer.

Tot slot maak ik een hele diepe buiging voor Susanne hoe zij, de gegeven omstandigheden in acht genomen, toch deze cursus op zo’n  wijze heeft kunnen geven. Chapeau!!

Dick

 

Vera

Ik wil even kwijt Susanne dat ik de lessen met enorm veel plezier heb gevolgd en er zeker veel van geleerd heb. Het feit dat mijn enthousiasme alleen maar gegroeid is heeft zeker te maken met de wijze waarop jij de cursus hebt gegeven en je eigen passie voor de fotografie die je zeker op mij hebt weten over te dragen.  Daarvoor mijn hartelijke dank.
Lieve groet
Vera Werter

 

Vera

Ikzelf ben niet alleen blij dat ik bij je zat maar ben er ook super trots op dat iemand als jij mij in elk geval het nodige heeft kunnen en willen bijbrengen wat fotografie betreft.

 

Kees

Beste Susanne,
Van de cursus als geheel heb ik veel geleerd en ik heb er ook met veel plezier aan meegedaan. Veel dank daarvoor. Een blijvende indruk, & licht zal er nooit meer helemaal hetzelfde uitzien! Hoewel ik van mijzelf altijd dacht al behoorlijk ‘licht-gevoelig” te zijn. Ik weet nu in ieder geval nog veel meer waar ik qua licht en schaduw precies naar kijk, of moet kijken. Het werken vanuit een verhaal/concept/idee en de vorm–inhoud omkering, waar we het gisteravond nog zo indringend over hadden, ga ik ook nog meer toepassen.

 

Peter

Hallo Susanne,
Ik wil je even mijn complimenten geven voor de organisatie van de foto dag van gisteren
De schouwburg was wel een heel mooie lokatie. tevens waren de modellen Top. kledingatelier en visagie waren natuurlijk ook hartstikke leuk om te zien en mee te maken.

Groetjes Peter

 

Eric

Susanne weet ontzettend veel van belichten. Ik heb daar veel over geleerd. Het maakt photo-shoppen overbodig. Haar (portret)foto’s vind ik een lust voor het oog, wat een prachtige belichting!

 

Femke

Hoi Susanne,
Ik vond t heel bijzonder wat je allemaal voor ons geregeld hebt in de Schouwburg! Ik denk dat er maar weinig fotografiecursisten zo’n unieke kans krijgen!
Dank je ook voor je leerzame cursus!

 

Manon

Wat een leuke fotografiedag was dat! Susanne, heel erg bedankt dat je dit hebt geregeld.

 

Dirk

Hoi susanne!
Tijdens je lessen zijn mijn ogen opengegaan hoe je een waaier aan gevoelens in een momentopname op een foto kan krijgen! Niet alleen in het creëren van de juiste compositie en gelaatsuitdrukking, maar je hebt me ook de technieken bijgeleerd om de juiste accenten in een foto uit te lichten.
Eeuwig bedankt daarvoor 😉
groet, Dirk

 

Eric

Van alle cursussen fotografie die ik heb gehad, heb ik van jou het meeste geleerd. De cursussen waren zeer ‘anstrengend’ vooral na een volle werkdag, maar ik kwam ’s avonds altijd weer tevreden thuis. Jouw grote kracht zit in het vinden van het perfecte licht en het streven naar schoonheid. Dat spreekt mij aan. Je begon met ‘zet de automaat maar uit’. Dat was schrikken, maar wel wat ik wilde. Door jouw aanpak heb ik de mogelijkheden van mijn camera leren kennen.

 

Kees

Een mede -cursiste, een model, een echtgenote en een vriend– vier foto’s,
vier keer het licht zien bewegen, laten bewegen.

Totdat het stopt en klikt, en opnieuw klikt- klik, klik, klik, klik en klik…….!
Tien keer, twintig keer, honderd keer desnoods, als het moet. En dan de stilte,
even de absolute stilte, en de ingehouden adem.
En vier keer zien dat het goed was, dat het goed genoeg was, dat adembenemde licht!
Dank je wel Susanne – voor het licht.

 

Cesar

Hoi Susanne
Bij jou heb ik de cursus portret en verlichting 1 gevolgd. Niet alleen heb ik geleerd hoe al die prachtige belichtingen tot stand komen, maar ook hoeveel passie, tijd en geduld erbij komen kijken. Ik heb erg genoten van de cursus, je bent een ware inspiratie.
Groetjes, Cesar

 

Eleonore

Dear Susanne,
You are a fabulous teacher and photographer.  The more people who know about you the better 🙂
All good wishes, Eleonore

 

Erik

Vanmiddag was ik bij Susanne. Nou die mevrouw kan het! Erg impressed over haar aanpak en de foto’s.
Het resultaat zal ik je tzt doorsturen
Groet, Erik

 

Peter

De 10 daagse cursus “portret en verlichting 2” zit er helaas al weer op.
Het is omgevlogen.

Susanne, hartstikke bedankt voor de inspirerende lessen. Je bent een warm en gevoelig persoon. Dat zie je aan je eigen werk, maar heb ik ook ervaren door de manier waarop je les geeft. Een van de interessante onderwerpen tijdens de lessen was  aan de hand van inspiratiefoto,s proberen het licht te lezen en daarna tijdens de lessen de belichting en sfeer van deze foto,s te evenaren. Veel bijgeleerd ten aanzien van precieze lichtmeting, positioneren van de modifiers en foto,s maken met “iets”.  Dat “iets” zoek ik altijd in mijn eigen foto,s. door de cursus bij jou daartoe weer een stapje kunnen maken.
Het was top.
Susanne, wie weet tot ziens en ik blijf je werk volgen.
Groetjes,
Peter van der Pluijm

 

Menno

Suzanne, ik wil je bedanken voor de inspirerende en vooral ook leerzame tijd. Al meteen de eerste avond was ‘t raak met het ontdekken hoe een grijskaart écht werkt icm het instellen van je camera. Ik heb van je vakkennis genoten! Ook het contact en werken met de overige groepsleden was voor mij bijzonder inspirerend en leerzaam.
Tot volgend jaar bij Cursus II !!! Ik kijk er nu al naar uit .. Groetjes, Menno

 

Jelle

Ik wil je graag allereerst nogmaals hartelijk danken voor je lessen. Je geeft op een prettige, duidelijk manier les. Je manier van feedback geven op de opdrachten heb ik als eerlijk en zacht ervaren, je benoemt wat je er goed aan vind en bent ook eerlijk hoe en waarom je sommige dingen anders zou doen. Je rijkt hiermee inzicht aan. Ik kom in de toekomst graag een vervolgcursus bij je doen.

 

Wim

Hallo Susanne,
Dank je wel voor de vervolg cursus portret en verlichting (2). Ik heb nu geleerd hoe ik het licht van de foto’s die ik zo mooi vind kan ‘ontcijferen’. Niet dat ik nu alles weet, maar het gaat wel steeds beter lukken. Vooral het project dat we moesten maken is bij mij een heel groot succes geworden! Ik ben daardoor zelfs gevraagd voor een tentoonstelling in het culturele centrum van ons dorp.
Het is jammer dat er geen Portret en Verlichting 3 is.

 

Sacha

Beste Susanne,
Ik wil je bedanken voor alle wijze lessen en mooie momenten in de afgelopen maanden
Vanaf de eerste les was ik geboeid door je zienswijze
Jij kan breed kijken, kritisch zijn en hebt altijd respect voor anderen, zowel in je woorden als in je handelen
Ook ben ik dankbaar voor wat ik met je heb kunnen delen, voelde mij nooit ongemakkelijk, soms wel confronterend maar helemaal ok

Dank lieve, Susanne

 

Marieke

Ik wil je oprecht bedanken voor je enthousiasme en toewijding die je ons/mij tijdens de cursus hebt gegeven. Door jou kijk ik toch weer anders naar mijn belichting – verfijnder, scherper. Ik bewonder je fotografie en de manier waarop je je vak uitoefent.

 

Harrald

Bedankt voor de gestructureerde opzet van de lessen, bedankt voor het laten zien van de inspirerende fotoboeken en jouw uitleg daarbij, bedankt voor het laten zien hoe de verschillende lichtvervormers te gebruiken, bedankt voor de mooie dingen die we in jouw studio konden maken, bedankt voor de goede feedback. En ook bedankt voor de thee, de aardbeien, de borrelnootjes, de chocolaatjes, jouw vriendschap en al het andere. Het was een waardevolle cursus.

 

Bart

In het voorjaar 2016 heb ik de cursus portret en verlichting bij Susanne Middelburg gevolgd: Deze kan ik absoluut aanraden, want:
Vriendelijk en toch heel duidelijk. Susanne draait er niet omheen.
Streng maar gericht op wat jij wilt bereiken, to the point.
Vragen zijn dan ook altijd welkom.
Geduldig en informatief.
Enthousiasmerend en inspirerend.
Een uitgebreid en gevarieerd programma met inbreng  voor eigen ideeën.

 

Jan

Al op de eerste cursusavond is het meteen duidelijk, Susanne Middelberg is een vakvrouw, die ook een bijzonder inspirerende docente is.
Ze beheerst alle technische aspecten tot in de puntjes, maar ze leert ons ook hoe je met licht, houding en compositie iets met je foto’s kan communiceren.
En dat alles met een enthousiasme, dat je steeds nieuwsgieriger maakt
Tien avonden verdiepen we ons in het werk van beroemde fotografen en daarnaast werken we in haar studio met tal van lichtopstellingen. Dit is portretfotografie in zijn meest boeiende vorm.
Elke keer krijgen we opdrachten mee naar huis om bepaalde technieken nu zelf toe te passen en er een eigen interpretatie aan te geven. En telkens weer is het Susanne die stimuleert, ons op weg helpt, aanmoedigt en onze foto’s van helder commentaar voorziet. Het niveau in de groep schiet omhoog en de tien avonden zijn veel te snel voorbij. Het was boeiend, leerzaam en inspirerend, maar ook ongelofelijk gezellig.