European/Netherlands Regional Yoga Championship 2015

11 May 2015

Susanne wint Nederlandse Yogakampioenschap 2015

2 mei 1015
Ik ben heel blij. Het moet nog even tot me doordringen.

Maar belangrijker dan het winnen van de kampioenschap is voor mij wat ik gisteren beleefde tijdens mijn routine. Ik doe die yoga nu sinds 9 jaar. Pas gisteren begreep en voelde ik echt wat yoga voor mij is. Het was natuurlijk vreselijk druk in het winkelcentrum. Veel geluid. Veel mensen. En voor mijn neus stond zo’n automaat van de Hema rookworst. Ik was al misselijk van de zenuwen. En de rookworstlucht hielp niet echt.

Dus ik dacht: ik ga mij een beetje afsluiten van alles om me heen. Ik ga ook niet denken aan wat er in mijn leven speelt. Ik ga mij alleen focussen op mijn houdingen, zodat ik er niet uit ga vallen.

Maar toen ik op het podium stapte en al de mensen zag die naar mij keken wilde ik mij helemaal niet meer afsluiten, niet voor de mensen, niet voor mijn gevoelens en onzekerheid.
Want ik wist dat dit moment niet ging over het kunnen blijven staan in mijn standing bow en standing head to knee middenin de drukte en worstlucht, terwijl er van alles om me heen gebeurt waar ik geen invloed op heb.
Het ging over kunnen blijven staan als alles wegvalt waar je op vertrouwd hebt. Over dat je   mag vertrouwen in je eigen kracht. Ik heb gewoon alles toegelaten wat ik op dit moment voelde en al de mensen die er om me heen stonden.
Ik zal nog wel bang zijn verdriet voelen en paniek. Maar ik hoop dat ik dan terug kan vallen op dit moment van gisteren, van de yoga.

Ik hoop dat jullie weten hoe blij en dankbaar ik ben voor alle steun die ik in afgelopen maanden en weken van jullie heb gekregen, voor al van Jeroen, Ellen van wie ik vindt dat zij deze plaats verdient, Jordi, Hedi en Michaela, met wie ik mocht trainen, Jeane, Annemarie, Marc, Diana voor haar energie, Rob, Lydia voor haar begrip, Hella, Anouk, Eric, Pierre, Renato, en al de yogi’s  die mij iedere ochtend moed geven. Heel erg bedankt dat jullie er zijn.