Brief aan Mark Rutte

28 May 2020

Beste Mark Rutte,

“Wanneer is het coronavirus niet meer allesbepalend voor onze samenleving? Dat is uiteindelijk pas het geval als er een vaccin is……

En wij zullen alles doen wat wij kunnen om zo snel mogelijk tot vaccinatie te kunnen overgaan.” Dit zei Hugo de Jonge tijdens de persconferentie van 6 mei 2020.

Dat onze samenleving pas dan niet meer bepaald wordt door het virus als er een vaccin tegen covid-19 is, is een stelling die Hugo de Jonge als onomstreden waarheid neergezet heeft.

Maar deze stelling is geen feit, geen waarheid. Het is een mening. Je zou moeten onderzoeken of deze mening wel kan volstaan als enige waarheid.

Wij zitten in een “intelligente lockdown” niet omdat er covid-19 is, maar om de kwetsbare mensen te beschermen. De lockdown is ervoor om te zorgen dat wij niet allemaal tegelijk ziek worden omdat de zorg en de intensive care het aantal zwaar zieken mensen niet aankan.

Artsen geven aan dat mensen niet aan covid-19 overlijden. Mensen die overlijden en positief getest zijn op covid-19 hadden allemaal een zwakke gezondheid en andere ziekten. Zonder deze ziekten waren zij niet overleden.

(Bron 1, Professor Klaus Püschel, hoofd forensische geneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Hamburg-Eppendorf) 

Ons organisme, ons lichaam, het hele ecosysteem waarin wij leven is gemaakt om met virussen en bacteriën te leven. De droge massa van ons lichaam bestaat tot 10 % uit bacteriën. Virussen verspreiden DNA onder verschillende soorten. Zij maken deel uit van onze evolutie. Wij leven dankzij en met bacteriën en virussen.

Ons lichaam is heel goed uitgerust en in staat om een virus zoals covid-19 te verwerken zonder er schade aan over te houden mits ons lichaamseigen afweersysteem gezond is.

Als ons afweersysteem zwak of verstoord is, doordat mensen diabetes, kanker, hart-en vaatziekten, obesitas, of longziekten hebben kunnen mensen wel ernstig ziek worden of overlijden als zij met covid-19 geïnfecteerd worden. Het probleem is niet het virus. Het probleem is dat onze gezondheid zo verzwakt is dat ons afweersysteem niet meer met het virus om kan gaan. Daar moeten wij iets aan doen.

Het lijkt mij noodzakelijk om bewustzijn te creëren dat ieder van ons zelf heel veel invloed heeft om de zorg te ontlasten. Ieder van ons kan er veel aan doen om te zorgen dat minder mensen op de intensive care komen te liggen, niet alleen nu maar ook op langer termijn. Dat kan nu, meteen vanaf dit moment. 

Wij kunnen gezonder eten:

Wij kunnen iedere dag voldoende verse groenten eten.

Wij kunnen ervoor kiezen om geen of niet vaker dan twee keer per week vlees te eten, en alleen biologisch vlees zonder antibiotica, hormonen en bestrijdingsmiddelen.

Wij kunnen minder suiker eten.

Wij kunnen ervoor zorgen dat wij mineralen, vitamines en nutriënten, zoals vitamine c, vitamine d, selenium en zink tot ons nemen zodat ons immuunsysteem optimaal functioneert. (Bron2)

Wij kunnen ervoor zorgen om iedere dag minimaal een half uur te sporten of te bewegen.

Wij kunnen ervoor zorgen dat wij iedere dag naar buiten gaan.

Wij kunnen proberen om de straling waaraan wij ons blootstellen te reduceren door de mobiele telefoon niet de hele dag aan ons lichaam te dragen, door s’nachts de wifi uit te zetten.

Meer moeders kunnen borstvoeding geven.

Moeders kunnen langer borstvoeding geven.

Wij kunnen stoppen met roken.

Wij kunnen minder alcohol drinken. 

Artsen die patiënten met Hydroxychloroquine en zink behandeld hebben hebben iedere patiënt, die zij behandeld hebben binnen enkele dagen kunnen genezen. (Bron 3, verschillende artsen over de wereld over hydroxychloroquine in combinatie met zink ) en (Bron 4, Rob Elens)

Deze patiënten komen allemaal niet op de IC’s terecht. De artsen achten de behandeling met Hydroxychloroquine en zink als veilig. 

Waarom wordt artsen verboden om patiënten op deze wijze te behandelen? Waarom mogen patiënten niet zelf beslissen hoe zij behandeld worden? De overheid verbiedt om mensen die positief getest zijn op covid-19 te behandelen met Hydroxychloroquine, een middel waarmee al jarenlange ervaring opgedaan is. Maar de overheid wil mensen wel met een nieuw vaccin in laten enten waarmee nog niemand ervaring heeft, een vaccin wat nu ook nog in een kortere tijd op de markt moet komen dan de richtlijnen die er zijn voor de duur van het ontwikkelen van zo een vaccin. 

Afgezien van de coronamaatrdegelen zou de overheid nog veel dingen kunnen doen die de intensive care nu en op langer termijn zou ontlasten.

Veel mensen die nu op de IC’s terecht komen lijden aan diabetes. Waarom mag het nog steeds dat aan bijna alle voedsel geraffineerde suikers toegevoegd worden, ook bij producten waarbij dat totaal onnodig is? Probeer maar suikervrij boodschappen te doen. Dat is geen doen voor een normaal werkende burger.

De overheid kan specifiekere en eerlijkere informatie over gezonde voeding geven.

Onze vleesindustrie kan zo niet meer!!!

Waarom mogen sigaretten nog verkocht worden? De tabak industrie verdient hun geld door mensen opzettelijk verslaafd en ziek te maken.

De overheid kan meer inlichting geven over borstvoeding. Kinderen die borstvoeding krijgen hebben minder risico op obesitas. Borstvoeding versterkt het band met de moeder. Borstvoeding verlaagt het risico op borstkanker van de moeder. Daarnaast heeft borstvoeding een beschermende werking tegen infectieziektes. (Bron 5, Borstvoeding bevat antistoffen), (Bron 6, Borstvoeding gedurende twee jaar)

De overheid kan vrouwen meer steun geven om werk en borstvoeding te combineren, ook langer dan 9 maanden na de bevalling.

 

Wij, de burgers en de overheid kunnen heel veel doen om de zorg en de intensive care te ontlasten. Wij zijn niet afhankelijk van een vaccin.

Ik begrijp niet dat er vanuit de overheid omtrent de coronacrisis zo weinig aandacht besteed wordt aan hoe wij onze gezondheid en ons immuunsysteem kunnen ondersteunen. In de persconferenties wordt wel aandacht besteed aan een vaccin waarvan niemand weet hoe veilig dat zal zijn. Maar in geen persconferentie is er aandacht besteed aan wat wij kunnen doen om ons afweersysteem gezond te houden of te ondersteunen.

Covid -19 is een RNA-virus. Een cel die geïnfecteerd wordt met covid-19 produceert mRNA waarmee nieuwe virussen in de cel gemaakt worden. In het vaccin zit mRNA die zich aan het mRNA in de cel bindt zodat de cel geen nieuwe virussen kan maken. 

De ontwikkeling van deze RNA-vaccins is nieuw. Normaal staat er een duur van minimaal 5 jaar om zo een vaccin te ontwikkelen. Bill Gates wil de toegestane duur nu verkorten op 18 maanden om de wereld zo snel mogelijk uit de lockdown te halen. (Bron 7, Biologe Clemens Arvay over RNA-vaccins)

Dit RNA-vaccin grijpt in in het proces hoe onze DNA in onze cellen afgelezen wordt. Wat als er iets fout gaat met het vaccin of als mogelijke onbedoelde gevolgen nog niet gezien kunnen worden omdat dit vaccin nu versneld op de markt gebracht wordt?

Artsen, biologen en virologen waarschuwen ervoor dat het absoluut onverantwoord is om zo een nieuw vaccin versneld op de markt te brengen. (Bron 7, Biologe Clemens Arvay over RNA-vaccins) en (Bron 8, Dr. Katrin Korb over het gezondheidssysteem en over de risico’s van  mRNA- vaccins) 

Dit risico mogen wij niet nemen. Dat is ook niet nodig. Wij kunnen zelf genoeg doen. Wij zijn niet afhankelijk van een vaccin om weer een normaal leven te kunnen leven.

Beste Mark Rutte, ik doe een appèl aan u. U bent politicus, U bent gekozen door het Nederlandse volk. U wordt betaald door het Nederlandse volk om zich in te zetten voor de belangen, de veiligheid en de vrijheid van de mensen die in Nederland leven, voor de belangen van mensen, niet voor de belangen van de farmaceutische industrie.

Met vriendelijke groet, 

Susanne Middelberg