Tramlijn Begeerte

11 January 2024

Kom je kijken?
Donderdag 18 en vrijdag 19 januari spelen wij: “Tramlijn Begeerte”
“Tramlijn Begeerte” is een voorstelling gemaakt door studenten van Toneelschool Rotterdam onder regie van Saskia Temmink. Je bent van harte uitgenodigd. Toegang is gratis. Reserveren via: https://Toneelvakschoolrotterdam.nl/agenda

“A Streetcar Named Desire,” het beroemde toneelstuk uit 1947 van Tennessee Williams, speelt zich af in het broeierige zuiden van de Verenigde Staten. Het toneelstuk beschrijft de culturele botsing tussen twee symbolische figuren: Blanche DuBois, die staat voor het rijke leven van de blanken in zuidelijke Verenigde Staten van Amerika, en Stanley Kowalski.
Het stuk staat in het Nederlands bekend onder de titel “Tramlijn Begeerte.””Tramlijn Begeerte” toont de wrede ontmoeting tussen illusie en werkelijkheid, schoonheid en kracht, vrouw en man. Wanneer Blanche Du Bois toevlucht zoekt bij haar zus Stella en diens echtgenoot Stanley nadat Blanche geld en aanzien heeft verloren, botsen twee werelden op elkaar en worden de verhoudingen tussen alle betrokkenen op de proef gesteld.

Poster toneelvoorstelling Tramlijn Begeerte