Portret & Verlichting eendaagse workshop

Doel van de workshop:
Leren omgaan met studioflitslampen en de basistechnieken van portretverlichting met studiolicht.

Onderwerp van de workshop:
Als fotograaf heb je de uitstraling van een portret voor een groot gedeelte zelf in de hand door een bewust gebruik van het licht. In deze workshop krijg je inzicht over de kwaliteit van licht. Je leert het verschil tussen zacht en hard licht en hoe je zacht of hard licht kunt creëren en kunt toepassen. Ook ervaar je wat de zeggingskracht over het gebruik van dit licht is. Wanneer pas je welk licht toe? Tijdens de lessen werken wij met professionele studioapparatuur.

Na een technische uitleg en demonstratie ga je zelf fotograferen.

Tijdens de workshop ligt de nadruk zowel op het verwerven van technische kennis, zoals het licht meten met een externe lichtmeter, het maken van een witbalans, het beoordelen van het histogram op je camera, als de omgang en regisseren van je model.

Voor wie:
Deze cursus is bedoeld voor mensen die een basiscursus gevolgd hebben of beschikken over basiskennis, zoals het gebruik van sluitertijd en diafragma, licht meten door de camera. Je weet hoe je camera werkt. Je vindt het leuk om mensen te fotograferen en je wilt graag meer weten over studioflitsers en portretverlichting.

tijdstip en duur:
1 les op zaterdag van 12.30 tot 17.30

Als je interesse hebt in de eendaagse workshop stuur mij ajb een bericht via het contactformulier. Dan stuur ik jou een mail als de datum voor de nieuwe workshop bekend is en jij je kunt inschrijven.

locatie:
Studio Susanne Middelberg, Den Haag

Aanbevolen apparatuur:
Omdat dit een ´hands-on’ cursus is, en je tijdens iedere les gaat fotograferen is het handig om het volgende mee te nemen:

    • Een spiegelreflex-of systeemcamera
    • Een (portret)lens
    • Een lege geheugenkaart
    • Een volle accu

 

kosten:
€ 315 excl BTW

urban-photo-collective_-cees-nekeman_susanne-middelberg-06_mail

ⓒCees Nekeman